Witam, chciałem przedstawić jak zmienić naszego k550i na w610i krok po kroku smile.gif Zabieramy sie do roboty
Co będzie nam potrzebne:
1. Pliki MAIN i FS
2. Customizacja
3. Sterowniki USB flash
4. Program XS++ 3.1
Opis wgrywania softu
1.Wyłączamy telefon
2.Trzymajac klawisz ,,C'' na klawiaturze telefonu podlaczamy go do komputera, komputer znajdzie nowy sprzet i wyskoczy nam okno kreatora dodawania sprzetu zaznaczamy ,,Nie, nie tym razem'' i klikamy dalej potem zaznaczamy ,,Zainstaluj z listy lub okreslonej lokalizacji '' klikamy dalej zaznaczamy ,, uwzgledzij te lokalizacje w wyszukiwaniu '' klikamy ,,Przeglądaj'' i zaznaczamy folder ,,sterowniki usb flash'' ktory znajduje sie w plikach odemnie i klikamy ,,dalej'' potem jesli komputer
o cos zapyta klikamy ,,mimo to kontynuj'' i mamy zainstalowane sterowniki flash smile.gif
3.Wyciągamy kabel, wyciągamy baterię na chwilę i wkładamy ją spowrotem
4. Odpalamy xs++ w plikach ode mnie klikamy ,,Connect'' i mamy 30 sekund na podpięcie telefonu z wcisnietym klawiszem ,,C'' gdy to zrobimy program wyświetli nam w logu jaki mamy Cid szukamy linijki EROM CID : -tutaj pisze jaki mamy aktualnie cid jeśli pisze ze mamy cid 52 to możemy wgrać tego softa odemnie, jeśli jakiś inny cid to musicie pobrac odpowiedzi soft pod nasz cid
5.Zaznaczamy zakładkę ,,Flash Main Firmware" i wybieramy plik odemnie który znajduje sie w folderze ,,W610i Main firmware"
6.Zaznaczamy zakładkę ,,Flash File System
'' i wybieramy plik z folderu ,,W610i File System''
7.Klikamy przycisk ,,Flash'' czekamy aż program skończy a w logu pojawi sie napis ,,Disconnected... Unplug the Phone'' i odłączamy telefon smile.gif
8.Po flashowaniu wyłączamy program i włączamy go jeszcze raz klikamy ,,Connect'' i podłączamy tela z wciśnietym klawiszem ,,C'' w polu ,,Configuration'' zaznaczamy kropkę ,,FSX'' klikamy ,,Start FSX'' i czekamy aż program skończy i pojawią się nam wszystkie foldery systemowe telefonu .
9.Wchodzimy do zakladki tpa/preset/costom/ i klikamy ,,upload'' i po kolei wgrywamy wszystkie pliki ode mnie z folderu ,,Kustomizacja'' gdy wgramy wszystkie pliki klikamy ,,Shutdown'' pojawi sie napis w logu ,Disconnected... Unplug the Phone'' więc odpinamy telefon
10.Wyciągamy baterie, wkladamy ja ponownie i mozemy załączyć naszego juz K550i@W610i
Co zyskujemy:
1. Odtwarzacz w.gif 2.0
2. Obsługa flash menu
Tutaj podaje link do potrzebnych plikow (stery usb flash,softy,kustomizacja oraz program):
Zyczę udanego wgrywania i pamietajcie aby przed wgraniem naladowac baterię i zrobić kopię GDFS Pozdrawiam wszystkichKod:http://rapidshare.com/files/125409317/SEk550i.rar
Poradnik NIE jest mojego autorstwa, ale testowany przeze mnie.
Podziękowanie userowi pythom z CSE

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedz z cytatem

.jpg)

Zakładki